Nieuwe Alcoholwet per 1 juli 2021

Vanaf 1 juli 2021 geldt de nieuwe Alcoholwet. Die vervangt de Drank- en Horecawet. De nieuwe regels in de Alcoholwet zijn bedoeld om het gebruik van alcohol door jongeren te voorkomen. En om problematisch alcoholgebruik tegen te gaan.

Kortingen van meer dan 25%

Het geven van meer dan 25% korting op alcoholhoudende drank is vanaf 1 juli verboden in de retail (zowel fysiek als online). Het gaat bijvoorbeeld om supermarkten, slijters, wijnhandels en webshops. Zo zijn bijvoorbeeld stuntaanbiedingen voor alcohol als ‘Twee halen, één betalen’ of ‘30% korting’ niet meer toegestaan.

Online verkoop van alcohol

NIX18 logo

Met de Nieuwe Alcoholwet gelden vanaf 1 juli 2021 er extra maatregelen voor de online verkoop van alcohol om ervoor te zorgen dat jongeren minder gemakkelijk aan drank kunnen komen. Verkopers van alcohol op afstand, zoals via internet of telefonisch, moeten de leeftijd van de koper nagaan met een controlevraag tijdens het bestelproces.

Bij de bezorging moet aan de hand van een identiteitsbewijs gecontroleerd worden of de ontvanger 18 jaar of ouder is. De alcohol mag niet bezorgd worden aan een minderjarige of bij de buren. Verkopers die gebruikmaken van een bezorgdienst, blijven verantwoordelijk voor naleving van de leeftijdsgrens.

Bron: NVWA Nieuwsbericht

Lees ook: Minder alcohol – evenveel wijn

Print Friendly, PDF & Email

2 gedachten over “Nieuwe Alcoholwet per 1 juli 2021”

Plaats een reactie