RECEPTEN

Met recepten van de Chef

Voor het glossy jagersmagazine Waidmannsheil heb ik verschillende Chefs geïnterviewd. Een van de voorwaarden van mij voor het interview was dat de Chef een recept gaf dat door de gemiddelde jager zelf te bereiden is.

Wijn en spijs: avontuurlijke combinaties voor de thuiskok

De wereld van wijn-spijscombinaties is gevuld met klassieke pairings, zoals Chardonnay bij kip of Cabernet Sauvignon bij rood vlees. Maar waar is de avontuurlijke thuiskok die op zoek is naar iets nieuws en spannends? In dit artikel delen we enkele verrassende recepten en wijncombinaties die je smaakpapillen zullen prikkelen.

Vergeet de regels:

Een van de grootste misvattingen over wijn-spijscombinaties is dat de wijn altijd zoeter moet zijn dan het dessert. Dit is absoluut niet waar! In feite zijn er veel desserts die perfect passen bij droge wijnen. Probeer bijvoorbeeld eens een frisse Sauvignon Blanc bij een citroenmeringue taart of een krachtige rode wijn bij een chocoladetaart met kersen.

Experimenteer met smaken:

De beste manier om nieuwe wijn-spijscombinaties te ontdekken, is door te experimenteren met verschillende smaken en texturen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende combinaties:

  • Gegrilde zalm met Pinot Gris: De delicate smaken van de zalm worden perfect gecomplementeerd door de frisse zuren en fruitige aroma’s van de Pinot Gris.
  • Gevulde courgette met Viognier: De romige vulling van de courgette combineert heerlijk met de volle textuur en exotische aroma’s van de Viognier.
  • Lamskoteletten met Syrah: De krachtige smaak van de lamskoteletten is een perfecte match voor de tannines en kruidige aroma’s van de Syrah.

Enkele tips:

  • Houd rekening met de intensiteit van de smaken. Een lichte wijn past niet bij een zwaar gerecht en vice versa.
  • Zoek naar complementaire smaken. Zoet combineert goed met zuur, zout met bitter en umami met frisse zuren.
  • Experimenteer met verschillende texturen. Een romig gerecht kan goed passen bij een wijn met een stevige structuur.

Durf te experimenteren!

De beste wijn-spijscombinaties zijn degene die je zelf lekker vindt. Dus ga op avontuur, proef en geniet van de vele mogelijkheden die er zijn en ontdek nieuwe recepten.

Veel plezier met het ontdekken van nieuwe wijn-spijscombinaties!


Gerelateerde pagina’s

Print Friendly, PDF & Email