Online bijles opleiding Register Vinoloog

Geschatte leestijd: 5 minuten

Online bijles voor het diploma van Register Vinoloog van de Wijnacademie

Logo Vinoloog van de Wijnacademie

Net niet geslaagd voor een theorie-examen? Heel jammer, want je hebt natuurlijk je best gedaan en er waarschijnlijk al heel veel tijd en energie in gestopt. Met online bijles voor de opleiding Register Vinoloog nemen je kansen flink toe. En gelukkig heb je best veel examenmogelijkheden – acht examens in vier jaar – om het begeerde diploma uiteindelijk toch in je bezit te krijgen.

Ik heb veel studenten gesproken die helaas ook zakten voor een examen, maar met wat extra hulp zeer waarschijnlijk wel een beter resultaat behaald zouden hebben. Alhoewel veel afhangt van je privéomstandigheden zoals werk, gezin, gezondheid, enzovoort, zijn er ook factoren die daar min of meer los van staan.

Succesfactoren

Succesfactoren om een examen wel te halen, dus om te kiezen voor bijles, studiebegeleiding of examenvoorbereiding:

 • Verbetering van je studietechniek en leerstructuur;
 • Extra uitleg van de lesstof;
 • Meer regelmaat, waardoor de studiebelasting gelijkmatiger is;
 • Betere voorbereiding op de reguliere lessen;
 • Minder stress tijdens het examen door een goede voorbereiding;
 • Gewoon een extra steuntje in de rug.

De uitdagingen waar studenten van de Vinologen-opleiding voor staan, zijn heel persoonlijk en te divers voor een kant-en-klare oplossing. Daarom heb ik gekozen voor een hele flexibele manier van ondersteunen. Wel met een vaste duur en structuur per sessie, maar op momenten die het beste passen bij jouw ritme.

Online bijles

Alle sessies zijn online. Dat geeft enorme flexibiliteit, want in theorie kan de begeleiding op ieder moment van de dag en vanaf elke locatie waar internet is, plaatsvinden. Video conferencing maakt de sessies maximaal interactief. We kunnen allebei schermen delen met afbeeldingen, kaarten en zelfs video’s. Sessies kunnen worden opgenomen om later terug te kijken. En indien gewenst kunnen meer mensen tegelijk deelnemen.

Voorwaarde voor de online-begeleiding is wel dat je een goede internetverbinding hebt en minimaal een laptop gebruikt. Want de schermen van een telefoon of tablet zijn voor mij ontoereikend om je goed te kunnen begeleiden.

De eventueel opgenomen sessies worden door mij alleen met jou gedeeld (via WeTransfer). Voor eigen gebruik want verdere verspreiding is niet toegestaan. Dat heeft te maken met auteursrechten. Die rusten bij mij.

Structuur en kosten online bijles

Kennismaking

De eerste sessie is er vooral op gericht om te kijken waar je behoefte aan hebt. Hoe we een plan maken dat past bij je situatie. Dat gaat over het aantal sessies, de frequentie, de inhoud en op welk moment van de dag. Deze sessie is gratis en duurt meestal een halfuur.

Standaard sessie

Standaard duurt een sessie 1 uur en 15 minuten. Vooraf gebruiken we 15 minuten om eventuele vragen te bespreken of zaken van de vorige sessie nog even te verduidelijken. Vervolgens gaan 50 minuten voornamelijk over de (nieuwe) lesstof. En aan het eind van de sessie gebruik ik nog 10 minuten om wat begripsvragen te stellen over de behandelde lesstof.

Extra hulp

Mijn extra ondersteuning volgt de boeken – Module 1, 2 en 3 – van de Wijnacademie, zonder de presentaties en hand-outs die je tijdens de lessen krijgt in Soesterberg:

 • Module 1, boek 1 Wijnbouw & vinificatie;
 • Module 1, boek 2A Frankrijk – Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Rhône;
 • Module 1, boek 2B Frankrijk – Languedoc-Roussillon, Provence, Corsica. Loire, Champagne, Elzas, Zuidwest-Frankrijk, Jura, Savoie;
 • Module 2, boek 3 Italië;
 • Module 2, boek 4 Spanje, Duitsland, Portugal;
 • Module 2, boek 5 Overig Europa – vm Sovjet-Unie, Griekenland, Oostenrijk, Zwitserland, Benelux, Groot-Brittannië;
 • Module 3, boek 6 Wijnlanden buiten Europa;
 • Module 3, boek 7 Wijn – marketing, inkoop en selectie, gezondheid, wetgeving, wijnproeven.

Flashcards

Online bijles opleiding Register Vinoloog

Na het afronden van een Module stuur ik je een link naar Brainscape. Ik heb daar een aantal open vragen – flashcards – gemaakt. Die zijn bedoeld om je voor te bereiden op het examen. Open vragen hebben het voordeel dat je eerder verbanden ontdekt binnen de lesstof. Je moet je namelijk de kennis echt eigen gemaakt hebben om een vraag te kunnen beantwoorden.

Het delen van de informatie van de flashcards of een link naar de flashcards op Brainscape is niet toegestaan, want ook dát auteursrecht ligt bij mij.

De kosten

 • Eerste sessie – gratis (€ 0,00 zonder enige verplichting); kennismaking, uitleg werkwijze en maken planning
 • Per vervolgsessie – € 37,50 inclusief btw , voor 1 uur en 15 minuten
 • Strippenkaart voor 10 sessies – € 325,00 inclusief btw, voor 1 uur en 15 minuten per sessie
 • Flashcards in het Nederlands – eenmalig € 12,50 inclusief btw

Per sessie of per strippenkaart stuur ik een betalingsverzoek. Als daaraan voldaan is, kan de volgende afspraak doorgaan.

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mailtje met wat contactinformatie:

Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!


Dit vind je misschien ook interessant

Print Friendly, PDF & Email