Wine Professional 2023: focus op de toekomst

Mailing van The Wine & Food Association

Wine Challenge, Eyeopeners & Proefschrift Caféwijnen van het Jaar

Het ziet ernaar uit dat van 9 t/m 11 januari eindelijk weer een volwaardige, fysieke editie van Wine Professional in de RAI-Amsterdam georganiseerd gaat worden. Iedere beursdag biedt naast het veelzijdige aanbod van de vele exposanten ook een gevarieerd programma met masterclasses, proeverijen, presentaties en competities.

Zo presenteert het team van restaurant Aan de Zweth – chef Joris Peters en sommelier Alain Rosier – de wijn-spijscombinaties waarmee het de 2e editie van het Grand Concours Bollinger won. Daarbij worden ook enkele andere champagnes van Bollinger geproefd. Verder wordt er uitgebreid stilgestaan bij de 6e editie van de Wines of Germany Gastro Cup, inclusief een proeverij met alle finalewijnen.

Activiteiten voor wijnexposanten

Speciaal voor alle wijnexposanten van Wine Professional 2023 organiseert The Wine & Food Association een drietal activiteiten:

 • Wine Challenge
 • Eyeopeners
 • Proefschrift Caféwijnen van het Jaar (ook open voor importeurs die niet op de beurs staan)

Wine Challenge

Wijnexposanten van eerdere beursedities kennen inmiddels de opzet. Stuur ons vier van uw favoriete beurswijnen: 2 wit en 2 rood, alle vier gastronomisch breed inzetbaar en met een horecaprijs van maximaal 15 euro per fles. De twee winnende wijnen worden tijdens de beurs bekendgemaakt.

Eyeopeners

De online presentatie met Wine Professional Boxen die we de afgelopen twee jaar organiseerden is met het doorgaan van de echte wijnbeurs niet meer noodzakelijk. In plaats daarvan bieden we wijnexposanten de mogelijkheid om beursbezoekers nu alvast een meer dan goede reden te geven om hun stand te bezoeken: Eyeopeners. Stuur ons een lijstje met (maximaal) 4 verrassende wijnen, nieuwe vondsten, spannende toevoegingen aan uw assortiment die iedere bezoeker aan Wine Professional zou moeten proeven.

 • U bepaalt zelf type wijn en prijssegment
 • Per wijn ontvangen we graag een korte toelichting (maximaal 50 woorden), wat de wijn zo bijzonder/verrassend maakt.
 • We vragen hiervoor alleen een lijstje met (maximaal) 4 wijnen, dus hiervoor geen flessen insturen

Proefschrift Caféwijnen van het Jaar

Tot een paar jaar geleden organiseerde The Wine & Food Association jaarlijks de Nationale Huiswijn-competitie, waarin huiswijnen, van café tot en met eliterestaurant, uit het hele land werden beoordeeld. Inmiddels is het speelveld nogal veranderd. Het concept ‘huiswijn’ wordt door veel restaurants, en zeker door de meeste toprestaurants, niet meer gehanteerd.

In plaats daarvan zijn er open wijnen, arrangementswijnen, wijnen van de maand/van het seizoen, en andere varianten gekomen. Gewoon ‘een glas wit/rood’ of ‘de witte/rode huiswijn’ bestel je eigenlijk alleen nog in een (eet)café. Daarom deze aangepaste competitie.

Alle importeurs (dus niet alleen exposanten) worden uitgenodigd hun ideale Caféwijnen (2 wit en 2 rood – horecaprijs maximaal € 5) in te sturen. Worden deze wijnen al in één of meer (eet)cafés geschonken, dan graag de namen/plaatsen erbij vermelden. Maar ook wijnen die nog geen huiswijn in een café zijn mogen worden ingezonden.

Hoe doet u mee?

Deelname is kosteloos, en het staat Wine Professional-exposanten vrij om aan één, twee of alle drie de activiteiten deel te nemen. Niet-exposanten kunnen deelnemen aan de verkiezing Caféwijnen van het Jaar. Geef op de dozen en de deelnameformulieren wel duidelijk aan waarvoor iedere wijn bestemd is.

We ontvangen uw wijnen (met uitzondering van de Eyeopeners) graag op ons proefadres:

 • Wine Challenge: 2 wit / 2 rood (1 fles per wijn = totaal 4 flessen)
  Horecaprijs per fles: maximaal € 15
 • Proefschrift Caféwijnen van het Jaar: 2 wit / 2 rood (1 fles per wijn = totaal 4 flessen)
  Horecaprijs per fles: maximaal € 5

Wijnen afleveren/opsturen

Er zijn vier dagen waarop u uw wijnen kunt (laten) afleveren, tussen 10.00-16.00 uur:

 • Woensdag 23 november
 • Donderdag 24 november
 • Maandag 28 november
 • Dinsdag 29 november

Graag op de dozen vermelden: ‘WP CHALLENGE’ en/of ‘Caféwijnen’ en mail ons uiterlijk dinsdag 29 november het volledig ingevulde deelnameformulier naar.

Voor het aanvragen van het deelnameformulier en andere vragen kunt u ons bereiken via k.vanlissum@thewinesite.nl of stuur een WhatsApp berichtje naar 06-21367870.


Bron: Mailing van The Wine & Food Association
Dit bericht is integraal overgenomen.

Gerelateerde berichten

Print Friendly, PDF & Email

2 gedachten over “Wine Professional 2023: focus op de toekomst”

Reacties zijn gesloten.