Diploma-uitreiking Vinoloog van de Wijnacademie

Slot Zeist

Op 31 maart 2022 was de Diploma-uitreiking Vinoloog Wijnacademie. Ik kreeg die avond mijn diploma van de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie. Vanwege Covid-19 was dat al twee keer uitgesteld. Gelukkig maar, want gisteravond was Slot Zeist de enige plek waar we nog terecht konden. Een passender locatie is haast niet denkbaar.

Het plaatje was helemaal compleet toen het tijdens het diner flink begon te sneeuwen.

De voortreffelijke organisatie was in handen van Birthe van Meegeren, opleidingsmanager van de Wijnacademie. Gerhard Horstink, voorzitter van de examencommissie, reikte de diploma’s uit. Over alle nieuwbakken vinologen had hij wel wat te vertellen en er was ruimte voor een klein interviewtje.

Kurken sparen

Ik had willen vertellen dat het met het behalen van het diploma is als met het behalen van je rijbewijs; dat het dan pas echt begint. Maar Gerhard was me voor tijdens zijn inleidende praatje. Om toch in de lijn van de vergelijking te blijven heb ik verteld over die keer, zo’n 40 jaar geleden, dat ik bij Wijnhandel Appeldoorn in Velp naar binnen liep om te vragen hoe ik meer over wijn te weten kon komen. Het antwoord van Aart Appeldoorn, de inmiddels overleden vader van Arnoud Appeldoorn, was kort en krachtig: ‘Kurken sparen’. Pas toen ik thuis was, begreep ik het en ben meteen aan de slag gegaan.

Nog meer kurken sparen

Het resultaat is het begeerde diploma. Sinds gisteravond mag ik me officieel Register Vinoloog noemen. Maar … nu begint het pas echt goed: nog veel meer kurken sparen!

V.l.n.r.: Birthe van Meegeren, Gerhard Horstink, Reinier Broeks, Ibert van de Waal (MV en docent)

Een meer dan prachtige locatie voor de diploma-uitreiking Vinoloog Wijnacademie. Door de ramen is de sneeuw al te zien.


Gerelateerde berichten

Print Friendly, PDF & Email