Feest in de Beaujolais

3de Editie Bienvenue en Beaujonomie, 17-19 juni 2022

Gastronomie in de Beaujolais

Feest in de Beaujolais op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 is de 3de editie van Bienvenue en Beaujonomie – festival vino-bistronomique in de Beaujolais. Hét evenement voor wijnliefhebbers, fijnproevers en andere levensgenieters. Want ruim vijftig wijndomeinen en wijnkelders met even zoveel chef-koks staan te popelen om u kennis te laten maken met het rijke gastronomische leven van de Beaujolais.

Beaujonomie is de kunst van het proeven van karaktervolle wijnen van de Beaujolais, het best geserveerd in magnums, tijdens gezellige ontmoetingen bij de wijnboer met andere (internationale) gasten. Genieten van traditionele gerechten met een moderne twist. Gerechten gemaakt om te delen, in een chique en ontspannen sfeer.

Inter Beaujolais, marketingorganisatie voor de Beaujolais

Verder staan de gastvrouwen en gastheren klaar om u te vermaken en de wijngaard op een andere manier te laten ontdekken. Het is Feest in de Beaujolais met uitgebreide proeverijen, gastronomische maaltijden, wandelen met een gids, een gezellig ritje in een 2CV en zelfs concerten in de wijngaard.

Vanaf 25 april zijn reserveringen mogelijk op de website Bienvenue en Beaujonomie.

Hoe het werkt

Stap 1 – Om te beginnen, reserveer een ticket op de website www.bienvenue-en-beaujonomie.fr door een etentje of activiteit te kiezen bij een wijnboer, wijnkelder, bistro of restaurant voor een Beaujonomische ervaring.

Stap 2 – Geniet van een gezellige maaltijd met gasten van heinde en verre. Eet lokale gerechten, bereid door een regionale chef-koks, begeleid met speciaal voor de gelegenheid geselecteerde magnums. U krijgt de kans om verschillende wijnen van het Domaine te proeven.

Stap 3 – Ontdek de knowhow van de wijnbouw in de Beaujolais, bezoek een wijnmakerij, leer over wijnmaken en wijnproeven, struin door de wijngaard. Elke wijnmakerij heeft iets extra’s te bieden.

Praktische informatie

  • Data: 17 (alleen ’s avonds), 18 en 19 juni 2022;
  • Lunchen en dineren bij de wijnboer, in de wijnkelders en op de landgoederen. Het hele weekend door vermaak in de wijngaard;
  • Locatie: de gehele Beaujolais; van de Pierres Dorées in het zuiden tot Saint-Amour in het noorden;
  • Tarieven voor maaltijden, inclusief de wijn: tussen € 30 en € 120;
  • Reserveren vanaf 25 april 2022 op de website www.bienvenue-en-beaujonomie.fr.

In 2021 hebben 35 wijnboeren en wijnkelders, samen met 30 restaurants en bistro’s, ruim 1.100 gasten gedurende drie dagen vermaakt met ruim 60 etentjes – lunch en diner – en vertier in de wijngaard.

Kijk HIER voor het persbericht.

Om meer te weten te komen over de wijnen van de Beaujolais, bezoek de website Le Carnet Beaujolais (Frans).


Gerelateerde berichten

Print Friendly, PDF & Email

2 gedachten over “Feest in de Beaujolais”

Reacties zijn gesloten.