Certificaat California Wine – Introduction Level 1

Begin 2021 heb ik me ingeschreven voor een online-proeverij van Californische wijnen. Ik was helaas uitgeloot, maar kreeg wel een uitnodiging om mee te doen met een nieuw opleidingsprogramma, het CAPSTONE California Level 1.  Ik heb 1 van de 11 lessen gevolgd en ben het daarna glad vergeten.

Tot ik oktober een mailtje kreeg van Edwin Raben van edwines.com vanwege de fysieke proeverij van Californische wijnen, eind november. Met daarbij het vriendelijke verzoek de cursus wel even af te maken. Dat heb ik gedaan. Het kostte nog flink wat tijd. Ik schat zo’n 10 uur.

De cursus is enorm leerzaam, met heel veel nieuwe info. Uiteraard over de historie van Californië en de wijnbouw, maar ook tot in detail over bodems, druiven en het maken van wijn.

11 hoofdstukken met 2 tot 4 presentaties per hoofdstuk. Iedere presentatie bestaat weer uit gemiddeld 15 sheets en ieder hoofdstuk wordt afgesloten met 2 – 4 multiple choice vragen waarvan minimaal 50% goed moeten zijn om door te kunnen gaan. De cursus wordt afgesloten met 50 vragen waarvan 60% goed beantwoord moet worden om te slagen.

Geslaagd? Dan krijg je een mooi certificaat en kun je door naar Level 2.


Gerelateerde artikelen

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie