Man steelt 7.000 flessen wijn met een geschatte waarde van € 500.000

Een werknemer van een wijnhuis in Beaune, Bourgogne, is verdacht van diefstal van ruim 7.000 flessen wijn van zijn huidige en vorige werkgevers. Na inventarisatie van de vondst is de waarde geschat op minstens een half miljoen euro. Het parket van Dijon meldde dat de verdachte in de zomer zal worden berecht.

De politie arresteerde de 56-jarige man naar aanleiding van een klacht van zijn huidige werkgever. Op videobeelden was te zien dat de man vier flessen wijn stal. Volgens Le Journal de Saône-et-Loire, dat als eerste over de zaak schreef, is de man na een uitgebreide huiszoeking inmiddels ook verdachte van de diefstal van ‘duizenden flessen gedurende meerdere jaren’ bij eerdere werkgevers. Met name bij wijnhuizen in de prestigieuze wijnstreek Beaune (Côte d’Or).

Na een klacht van zijn werkgever arresteerde de politie hem en doorzochten ze zijn huis. Volgens de krant ontdekte de politie ‘meerdere kelders en duizenden flessen’. Na inventarisatie van de gevonden wijnen (waarvan er zelfs enkele flessen bij zijn moeder waren verstopt) bleek dat de flessen ook afkomstig waren van andere wijnhuizen in de regio. De verdachte werkte daar in het verleden.

Laatstgenoemde zou zijn buit in ongeveer vijftien jaar hebben verzameld. De prijzen van sommige flessen, zoals een Grand Cru uit Vosne-Romanée, zijn volgens de krant meer dan € 1.000 waard. Echter, ‘niets wijst erop dat hij één fles heeft doorverkocht’, aldus de officier van justitie. Het parket in Dijon meldde dat de verdachte op borgtocht vrij is en dat zijn rechtszaak begin augustus start.


Gerelateerde berichten

Print Friendly, PDF & Email