Lange wijnglazen in de vaatwasser (2)

Helaas moesten we al na 23 jaar afscheid nemen van onze vaatwasser. Een vaatwasser waarvan de bovenste korf in hoogte verstelbaar was. Ik schreef daar in maart 2022 al een kort berichtje over. Voor veel vaatwassers geldt dat, door de bovenste korf in de laagste stand te zetten, ook lange wijnglazen passen. Dus al het glaswerk van het feestje kan in de meeste gevallen zo de vaatwasser in.

Bij de aanschaf van de nieuwe was het natuurlijk een vereiste dat de bovenste korf in hoogte verstelbaar moet zijn. De keuze was gelukkig gemakkelijk en heel ruim, want die functionaliteit hebben ze allemaal.

Onze vorige afwasmachine was een Bosch – die beviel super – dus nu weer een Bosch gekocht. Ik was de website een beetje aan het afstruinen en kwam via ‘vaatwassers’ bij ‘accessoires’ en als vanzelf bij ‘korven en houders’.

En zo stuitte ik op Glazenhouder voor 4 glazen met lange steel. Werkelijk briljant. Ik heb er meteen een gekocht (€ 25,95). Met een ingenieus systeem zet je de ‘Hoge kwaliteit wijn- en Champagneglazen’ in een houder in de onderste korf. Veilig en wel.

In onze nieuwe vaatwasser kunnen alle rekjes in de onderste korf plat waardoor er 4 wijnglazenhouders (16 glazen) in passen. De bovenste korf in de hoogste stand en draaien maar.

Naast Bosch (Siemens is hetzelfde) ontwikkelde ook AEG een wijnglazenhouder. Een glazenrek voor maar liefst 8 glazen. Volgens AEG een universeel rek ( €44,50).

Op bol.com is een set siliconen hulpstukken (6 stuks) als wijnglazenhouder te koop voor € 8,99. Het zorgt ervoor dat glazen steun hebben en niet omvallen.

Met een wijnglazenhouder in de vaatwasser zijn feestjes de volgende ochtend ook weer een feestje.

Promofilmpje Bosch wijnglazenhouder

Gerelateerde berichten

Print Friendly, PDF & Email

1 gedachte over “Lange wijnglazen in de vaatwasser (2)”

Reacties zijn gesloten.