Wijnkeldergids 2024 van de Bourgogne is verschenen

Om het wijntoerisme in de Bourgogne te stimuleren verschijnt ieder jaar de Guide des Caves – Vignobles & découvertes. De Wijnkeldergids 2024 is een uitgave van Vins de Bourgogne, het bureau voor Bourgondische wijnprofessionals. De wijnkelders zijn handig per wijnregio ingedeeld en per dorp/gemeente alfabetisch geordend.

Download de gids: FRANS of ENGELS

In de gids zijn meer dan 260 wijnproducent te vinden die hun kelders openstellen voor bezoekers. Om een vermelding in de gids te hebben, krijgen de bedrijven jaarlijks een audit. Voldoen ze aan de criteria, dan krijgen ze het begeerde label ‘Vignobles & Découvertes’. De gids biedt nuttige details van elke wijnmakerij: gesproken talen (ruim 90% spreekt Engels), accommodatie- of cateringdiensten van degenen die het aanbieden, milieucertificeringen, etc.

Tijdens een bezoek aan een wijnkelder geven gastvrouwen en -heren antwoorden op alle vragen over hun wijngaarden, de appellaties, het maken van wijn en delen zij de geheimen van de Bourgogne. Want wie kan beter dan een wijnmaker of négociant de raadselen van de vinificatie of de aromatische subtiliteiten van het terroir onthullen?

Het uitzonderlijke erfgoed van de wijnstreek ligt binnen handbereik dankzij een educatieve aanpak die ook door het label wordt gegarandeerd. Samen maken zij uw verblijf in de wijnstreek Bourgogne onvergetelijk.

Bourgogne dankt een deel van zijn identiteit en uitzonderlijke karakter aan de passies en tradities die het hebben gevormd. Enkele honderden Bourgogne-wijnprofessionals nodigen u uit om hun wijnen te proeven op het landgoed, in de kelder of bij hen thuis. Kom en ontdek Bourgogne, een rijk en uniek wijnbouwgebied, en maak van de ervaring een onvergetelijke herinnering.

‘Vignobles & Découvertes’

Vignobles & Découvertes, opgericht in 2009, is het de Franse certificering voor het wijntoerisme. Het is een kwalitateitslabel waardoor bezoekers zonder zorgen hun bezoek kunnen plannen. Meer dan 700 verschillende wijngerelateerde activiteiten zijn gecertificeerd in vier gebieden van de Bourgogne:

Vignobles & Découvertes

Het label omvat een scala aan activiteiten, waaronder Bourgogne-wijnproeverijen, kelderbezoeken, wandelingen, rondleidingen door wijngaarden of het bezoeken van monumenten, wijnfestivals en evenementen. Het bevat adressen voor accommodatie en eten.

Deze professionals hebben allemaal een bord Vignobles & Découvertes bij de ingang van hun Domaine hangen. Ze verbinden zich aan tal van eisen; een vriendelijk onthaal (in het Frans en andere talen) en authenticiteit zijn vanzelfsprekend.

Download hier de Wijnkeldergids 2024 van de Bourgogne: FRANS of ENGELS


Gerelateerde berichten

Print Friendly, PDF & Email