ZINGmagazine

ZINGmagazine is een magazine ‘voor iedereen die houdt van zingen’. Een leuk blad, waar ik de achterliggende jaren enkele artikelen voor heb mogen schrijven. De meesten heb ik nog kunnen vinden en ingescand.

Logo  ZINGmagazine

ZINGmagazine is het blad voor zingend Nederland en België. Voor koren en vocal groups, duo’s en grootkoren, voor solisten op het podium en in de badkamer, maar ook voor dirigenten, zangdocenten én professionele zangers; interviews met zangers, dirigenten, zangpedagogen, koor- en componistenportretten, het laatste nieuws over kunst- en cultuurbeleid, ontwikkelingen in de koorwereld en spraakmakende producties.

Shantyfestival Rotterdam (nr 70)

Ieder eerste weekend van september is in Rotterdam het Internationaal Shanty-festival. Veertig koren uit binnen- en buitenland zingen shanty’s en zeemansliederen uit de tijd van de klippers, brikken en barken. Het is UNESCO Immaterieel Erfgoed.

Paradiso Korendagen (nr 71)

De Paradiso Korendagen kennen een lange traditie. Jaarlijks komen amateurkoren uit het hele land, met zangers van alle leeftijden in januari naar poppodium Paradiso in Amsterdam om te laten horen dat zingen hun passie is.

Balk TOP festival (nr 77)

Begin november strijden vele koren tijdens het BALK TOPfestival met elkaar om de eretitel ‘Het beste koor van Nederland’. De hoofdprijs is rechtstreekse plaatsing in de finale van het Nederlands Koorfestival (NKF).

Sinfonietta – Typhoon (nr 78)

Met de jaarlijkse serie ‘Breder dan klassiek’ treedt Amsterdam Sinfonietta steeds opnieuw weer uit zijn comfortzone. Dat geldt zeker ook de artiesten met wie het strijkorkest samenwerkt. Ditmaal is het de beurt aan rapper Typhoon en pianist Jef Neve.

Theaterkoor Houten (nr 79)

Theaterkoor Houten presenteert in juli ‘Under construction’, een zelfgeschreven jubileumvoorstelling, die mede tot stand kwam dankzij hun deelname aan de Anjeractie. Het koor bestaat 20 jaar. Under construction is meer muziektheater dan musical.

Eurovox 2018 (nr 80)

Het symposium Eurovox 2018 is in het conservatorium van Den Haag. Ellen Pieterse is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging (NVZ) van zangpedagogen en medeorganisator. ‘We verkennen de samenwerking tussen zangers en kunstenaars.’


Gerelateerde artikelen

Print Friendly, PDF & Email