ARTIKELEN

Dit gaat over van alles en nog wat. Interessante weetjes, interviews, boekbesprekingen, lijstjes, filmpjes, zolang het maar met wijn te maken heeft. Of met iets anders …

Wijn is zo’n enorm breed onderwerp dat er altijd wel iets over te schrijven is. Ik leg mezelf geen beperkingen op, waardoor het kiezen van onderwerpen soms wel heel ingewikkeld is. Ik vind (bijna) alles interessant, maar vindt de lezer dat ook?

Vanuit dat perspectief probeer ik naar onderwerpen te kijken. Heeft de lezer van mijn artikelen er wat aan? Of roept het meer vragen op dan dat het antwoorden geeft? Is mijn boodschap wel duidelijk?

Wat ik leuk vind, is het schrijven van achtergrondartikelen. Meestal begint het met een vraag of opmerking van iemand. Zoals laatst, toen iemand tegen me zei dat ze hoofdpijn krijgt van het drinken van één glas rode wijn; soms zelfs al na een paar slokken. Of wanneer ik een vermeende onjuistheid lees: dat de Nebiolo-druif een dunne schil heeft, net zoals de Pinot Noir. Dan wil ik het naadje van de kous weten.

Onderzoek in de wijngaard door studenten van het Fresno Viticulture and Enology Research Center

Gerelateerde pagina’s

Print Friendly, PDF & Email
Waardeer deze tekst!
Totaal: 0 Gemiddeld: 0