Aardbeien tabouleh

Een verrassend nagerecht van couscous met aardbeien (aardbeien tabouleh) met een saus op basis van fraise des bois-likeur.

een bakje met aardbeien tabouleh en een kommetje met aardbeiensaus

Voor 4 personen
Bereidingstijd  ongeveer 15 minuten
Kooktijd circa 5 minuten

Boodschappenlijstje

 • 200 gram fijne couscous
 • 2 citroenen (het sap van)
 • 100 gram suiker
 • 600 gram aardbeien
 • 2 eetlepels aardbeienlikeur
 • 8 blaadjes munt

Bereiden

 1. Doe het sap van de citroenen in een pan. Voeg de helft (50 gram) van de suiker en 3 eetlepels water toe. Roer het door en breng aan de kook.
 2. Zet de warmtebron op de laagste stand en doe de couscous bij het hete vocht en roer goed door. Schenk het mengsel in een andere schaal en laat afkoelen.
 3. Snij intussen de munt fijn. Spoel de aardbeien af en dep ze droog. Snij de helft van de aardbeien in kleine stukjes en voeg ze met de munt bij het couscousmengsel en zet de schaal op een koele plaats.
 4. Meng in een schaal de rest van de aardbeien en de andere helft van de suiker. Doe de 2 eetlepels likeur erbij en maak er met de staafmixer een saus van.
 5. Serveer de Aardbeien tabouleh in een klein kommetje met de saus er apart bij.

Dit is een recept van Pascale Mosnier, van Marie Claire, Cuisine et Vins de France.

Wijnadvies

Een stevige rosé uit de Languedoc-Roussillon. Bijvoorbeeld de Extrême Gris, een Coteaux du Languedoc AOP. Met aroma’s van bosaardbeitjes en frambozen met op de achtergrond wat munt en dille. Past perfect bij de Aardbeien Tabouleh.


Gerelateerde artikelen

Print Friendly, PDF & Email