Beaujolais op Spotify

Logo Beaujolais Geoparec

Beaujolais en son, Beaujolais in geluid. Want de Beaujolais is terug, van nooit weggeweest! Bezongen, en besproken. En absoluut de moeite waard want de streek heeft zoveel te bieden qua wijn en gastronomie. En natuurlijk het landschap. Sinds 2018 maakt het gebied deel uit van de grote familie van Géoparcs mondiaux UNESCO! Tijd voor wat muzikale omlijsting en leuke podcasts.

CRU du BEAUJOLAIS – Playlist Spotify Reinier

Een lijst met bijna 60 liedjes die min of meer over de Beaujolais gaan. Het is een persoonlijke keuze want in eerste instantie waren het er ruim meer dan 100. Bijna alle instrumentale nummers heb ik eruit gehaald; ik voelde, behalve met de titel, geen enkele connectie met de Beaujolais. Ook de metal-versies krijg je via mijn playlist niet te horen. Nou ja, doe je ogen dicht als je luistert en waan je even in de Beaujolais. Nummer 1 is mijn favoriet, veel plezier!


Klare wijn podcast – Aflevering 13: Beaujolais, het zwarte schaap van de familie

Beaujolais: we kennen het vooral van de Primeur, die vanaf half november weer overal te vinden is. Roosvicee met alcohol, noem ik het altijd. Vroeger een ongekende hit, maar die tijd is voorbij. Toch komen er echt mooie wijnen uit deze zuidelijkste regio van de Bourgogne. Cru’s die de aandacht verdienen. En die aandacht krijgen ze in de dertiende Klare Wijn podcast: Beaujolais, het zwarte schaap van de familie.


Gerelateerde artikelen

Print Friendly, PDF & Email