Future in Wine

Mijn eerste boekje over wijn kocht ik op mijn 14de, maar dronk nauwelijks wijn want echt lekker was het niet. Wel heel interessant; vooral door Het volkomen wijnboek van Wina Born. Ik heb het niet meer* want ik heb het helemaal stukgelezen. Pas later, op vakantie in de Elzas (F), leerde ik wijn drinken. Nou ja, wijn …

What’s in a name, want in goed Frans heette die wijn Federweisser en was nog aan het gisten. Lekker zoet druivensap van kort geleden geoogste druiven, met toenemende alcohol. Meenemen naar NL lukte niet want tegen de koolzuurgasontwikkeling in de fles is geen dop of kurk bestand.

We gingen in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw geregeld naar Pfaffenbron – in het uiterste noordoosten van de Elzas. Een dagje uit naar Wissembourg, op de grens met Duitsland, eindigde zoals menig voor pubers verplicht reisje eindigt, in een onaangename sfeer. Ik wilde naar het huisje terug, maar kreeg mijn paspoort niet om alvast de grens over te steken richting het vakantieverblijf. Dus dan maar als een smokkelaar door de wijngaarden, ver van de grensovergang. Even moest ik op mijn buik tussen de wijnstokken liggen, in de klei en naast wat slakken, om een hondenpatrouille van de douane te ontwijken. Ik denk dat daar mijn passie voor wijn pas echt is begonnen. Future in Wine.

Duitse en Franse Douane bij Wissembourg
Duitse en Franse Douane bij Wissembourg

Inmiddels ben ik Register Vinoloog van de Wijnacademie met een Future in Wine.

future in wine Logo Register Vinoloog van de WIjnacademie

* als iemand nog een exemplaar beschikbaar heeft, dan betaal ik er €10 + verzendkosten voor; ongeacht de staat (moet wel compleet zijn). Graag een berichtje naar reinier@winecastr.com.


Gerelateerde artikelen

Print Friendly, PDF & Email